«

»

mrt 21

Slotweek districtsviertallencompetitie 2016-2017

29 maart is de laatste centrale avond van de viertallencompetitie voor hoofdklasse en 1e klasse. De 2e en 3e klasse volgen een week later op 5 april. Waar het in andere jaren nog spannend was voor heel veel teams zijn dit jaar de meeste teams al uitgespeeld en gaan alleen nog voor hun sportieve plicht.

In de hoofklasse heeft Dombo 2 nog een theoretische kans op de titel. Tegen BCO 7 (8e) moeten ze 10,76 VP meer halen dan Culemborg 1 tegen Star 9 (6e). Er zijn vreemdere dingen gebeurd in bridgeland, maar het ligt niet in de lijn der verwachting dat Star 9 Culemborg 1 zoveel pijn kan doen

Eén klasse lager zijn 4 teams al volledig uitgespeeld. (Dombo 3 kampioen, Dombo 4&5 gehandhaafd, Dombo 7 gedegradeerd)

Dombo 6 mag aantreden tegen Vianen 2 (3e) en moet, om zich te handhaven, 3,47 VP meer halen dan BC'80 tegen Breukelen (5e). Dat begint met zelf een ruime overwinning neerzetten en dan maar afwachten wat de anderen doen. Geen grote kans, maar toch genoeg om nog even alles uit de kast te willen halen.

Dombo 8 heeft het een stuk "makkelijker". Zij spellen een direct duel tegen HWH om de handhaving in de 1e klasse en hebben 3,86 VP nodig tegen HWH. Met een beetje geconcentreerd spel moet dat toch te doen zijn.

Een week later zijn er twee teams met kansen waarvan er maar één in actie hoeft te komen. Dombo 9 heeft een Bye. Oftewel ze scoren zeker 12 VP. Voor de eindrangschikking waarin ze 1e of 2e worden zijn ze volledig afhankelijk van nummer 2 Montfoort. Die laatste heeft aan 12,04 genoeg voor kampioenschap. Minder en het kampioenschap valt onze clubgenoten ten deel.

Dombo 10 strijd nog voor de 6e plaats. Er lijkt komend jaar geen degradatie te zijn uit de 2e klasse, maar toch leuk om zeker te kunnen zijn van de symbolische plek die recht geeft op handhaving in de 2e klasse. Tegen Larsheim (3e) moeten zij 5,50 VP meer halen dan Utrecht oost tegen Bilthoven (2e) Die laatste heeft nog een heel kleine kans op promotie, dus moet Dombo 10 zeker een faire kans hebben.

Dombo 11 en 12 hebben niets meer op het spel staan. De laatste plaats is voor hen al een feit.