«

»

Jan 30

ONPK

Tijdens de ALV van afgelopen jaar is besloten om één van de vele voorronden van de ONPK bij DOMBO te spelen. Maar dan wel de gesloten vorm daarvan. 
Donderdag 7 februari 2008 wordt deze voorronde gespeeld bij Dombo. Je kunt je inschrijven op de avond zelf voor 8,- euro per paar. Voor de mensen die niet mee willen doen, wordt uiteraard iets anders geregeld!

Hieronder tref je informatie aan (zie verder de website http://www.bridge.nl/NBBframe_wedstrijd.htm onder de pagina "ONPK" voor nog meer informatie)

Toernooiformule
Het Calco Open Nederlands Parenkampioenschap is een parentoernooi dat openstaat voor alle bridgers, NBB-lid of niet. Het toernooi bestaat uit plaatselijke voorronden in de periode medio oktober-medio februari. De besten uit de voorronden plaatsen zich voor één van de tien regionale kwartfinales in maart. De besten daarvan, alsmede de op grond van de NBB-rating geklassificeerden die zich rechtstreeks opgeven, plaatsen zich voor de halve finale op 5 april 2008, waaraan ongeveer 150 paren deelnemen. De beste 50 paren spelen de finale op 19 april 2008 in Utrecht.

Spelers mogen onbeperkt aan voorronden deelnemen, ook indien rechtstreeks voor een vervolgronde wordt ingeschreven. Het inschrijfgeld bedraagt € 8,- per paar per voorronde. Opgave vooraf is niet verplicht, maar wordt wel dringend aanbevolen.

Organisatie voorronden
Een kwart van de deelnemers, afgerond naar boven, plaatst zich voor de kwartfinale. Bij gelijk eindigen op de laatste plaats die recht geeft op plaatsing voor een kwartfinale worden alle betreffende paren geplaatst. Er worden 24 of 28 spellen gespeeld. De indeling van de paren moet bij binnenkomst geschieden door middel van het "trekken van een gidsbriefje". Vooraf indelen is niet toegestaan. Voor een clubvoorronde geldt deze bepaling niet; desgewenst kan de gebruikelijke groepsindeling worden aangehouden.