«

»

Nov 29

Sinterklaasdrive

Op donderdag 5 december spelen we de sinterklaasdrive; dit keer als een crazy tournament.

Bij het crazy tournament zal op elke set van vier spellen een extra regel gelden. Dat kan betekenen dat je met een twee mag verzaken of dat de even slagen tegen de klok ingaan, terwijl de oneven slagen gewoon met de klok meegaan (handig, want zo kan je een heer over twee kanten snijden). Het zal afwachten worden met welke extra regels we dit jaar zullen spelen. Op verzaken komt natuurlijk een ludieke straf te staan…

Daarnaast zijn eigen biedsystemen toegestaan. Enige eis is wel dat de afspraken bridge gerelateerd moeten zijn en niet tegen de normale bridgeregels in mogen gaan. Afspraken als 1Ha: “de tegenpartij moet een drankje halen” of 1Ru: “ik mag nu in de kaarten van mijn partner kijken” zijn inventief, maar helaas niet toegestaan. Maar “plaatje belooft kleintje” of een 2Sc antwoord op 1SA als transfer naar harten, zijn natuurlijk uitstekend en zullen voor fraaie resultaten zorgen, mits de regel dit toestaat.

Uiteraard zijn er prijsjes te winnen en pepernoten te verdelen.

Tot de 5e