«

»

Apr 06

Dombo Dies

We kunnen terugkijken op een geslaagde dies met uitzonderlijk mooi weer en gelukkig ook veel deelnemers. Helaas kon niet iedereen er bij zijn die zich hadden opgegeven, maar dat mocht de pret niet drukken.

De middagsessie begon buiten op het terras van Peter’s Bistro in het Griftpark en bijna iedereen was er ook op tijd. Na de instructies van Kees-Jan kon iedereen dan ook een “dombohuis” op zoeken waar de spellen klaar lagen. Na 3 handen gespeeld te hebben werd er afscheid genomen van de gastheer of dame en de weg vervolgd naar het volgende dombohuis. De scores werden doorge-appt en op SVE zaten commissieleden klaar om de scores in te voeren. Uiteraard waren er wat deelnemers die niet aan het opletten waren en een verkeerd spel gespeeld hebben, maar gelukkig is verder niemand verdwaald of bij een verkeerd huis aangekomen.

Na 7 rondes was het verzamelen bij SVE, waar een Thais buffet werd klaargezet. Na het eten was er de presentatie en aanbieding van het dombo spel. Een spel wat elf jaar geleden is bedacht en ontwikkeld door de lustrumleden van toen, echter is het dit jaar pas afgerond. Het spel is ook aangeboden aan de club, er staat een versie van in de kast.

Daarna werd er bekend gemaakt wie de middagsessie had gewonnen (Martijn S) en wie er nog meer in de gaten moest worden gehouden door niet al te veel punten aan weg te geven.

Na nog twaalf rondes van twee spellen, met een heuse arbitrage (en dat voor een dies?!?) was het wachten op de uitslag. De avondzitting was gewonnen door Patrick, dat was al snel duidelijk, maar de overall uitslag kon het rekenprogramma niet meer berekenen. Door alles met de hand uit te rekenen, is er een uitslag gekomen.

De winnaar van de dombo dies 2022 is Patrick.

Maar toen kregen wij een protest van Marcel dat een score verkeerd was ingevoerd. Uit nader onderzoek bleek dat hij gelijk had. Patrick is nog steeds de winnaar, maar nr. 2 is Marcel geworden. Grootste stijger is Jan K met 36 plekken, grootste daler is Bas R met -27 plekken.

Alle andere nieuwe posities, staan allemaal in deze lijst.

Wij willen nogmaals alle gastheren, -dames bedanken voor hun gastvrijheid, en de deelnemers bedanken voor het meedoen. Volgend jaar weer een normale kroegentocht dies.