«

»

Jul 10

Dombo clash

Op zaterdag 1 juli was het eindelijk weer eens zover. Het was alweer heel wat jaren geleden, maar nu stond er eindelijk weer een echte clash op het programma tussen de meest jeugdige bridgeverenigingen in Nederland: Dombo, APIH, Theseus, US Uil en DS’16. Elk team bestond uit 3 viertallen. 12 spelers opstellen was alleen wat veel voor APIH en DS’16, dus zij speelden in een gezamenlijk team. En zo kruisten afgelopen zaterdag 4 teams de degens in het tafeltenniscentrum voor een halve competitie, dus 9 rondjes van 4 spellen.

Het werd een spannende strijd. Na vier ronden stonden de teams nog dicht bij elkaar. US Uil haakte als eerste af voor de winst. Niet vreemd, want het team bestond voornamelijk uit cursisten, voor wie dit de eerste echte bridgewedstrijd was. Theseus bleef de hele dag rond de nul hangen en kwam daar nooit echt vandaan. Zij eindigden dan ook op de 3e plek. De strijd tussen Dombo en DS’16/APIH was heftig en close. Uiteindelijk werd de clash beslist door de wedstrijd tussen de beste twee viertallen van beide teams. Dombo won die met 11-7. Was de uitslag andersom geweest, dan had DS’16/APIH gewonnen. Nu scoorde Dombo +91 en DS’16/APIH + 86. Dombo mocht de olifant dus in ontvangst nemen, die zij zelf als prijs voor het sterkste team beschikbaar had gesteld.

De winst van Dombo was vooral te danken aan het winnende viertal: Hendrik Bijker – Jan Kuipers & Vincent Wiering – Wim van de Fliert.
Van DS’16/APIH bood het paar Joost Coenen – Koos van der Vegt de meeste weerstand. Zij wonnen met overmacht de butleruitslag.

De zeer geslaagde dag werd afgesloten met een heerlijke BBQ.
Het was wel duidelijk dat dit een evenement is waar onze clubs behoefte aan hebben en hopelijk gaat dit dan ook een jaarlijks terugkerende happening worden.