«

»

aug 01

Rob Dumont overleden

Erelid Rob Dumont overleden

Afgelopen vrijdag (28 juli) is ons erelid Rob Dumont na een kort ziekbed overleden. Rob is slechts 64 jaar geworden.

Eind jaren ’70 werd Rob lid van de voorloper van Dombo, VBG (Veritas Bridge Gezelschap). Toen half jaren ’80 duidelijk werd dat VBG geen toekomst meer had bij Veritas, was Rob één van de initiatiefnemers om een onafhankelijke studentenbridgeclub op te richten. Dit resulteerde op 20 februari 1986 in de oprichting van SBC Dombo. Rob werd secretaris in het eerste bestuur van Dombo, een functie die hij tot 1993 vervulde, waarna hij tot erelid van Dombo benoemd werd.

Aan de bridgetafel was Rob een geduchte tegenstander. Dat kwam vooral door zijn partnership met Henk van Tent, het ongeleide projectiel dat Rob in de hand moest proberen te houden. Op één of andere manier lukte Rob dat ook, waardoor zij voor vele topspelers een onbespeelbaar bridgepaar vormden (zie ook de anekdote aan het eind van dit stukje).

Rob en Henk van Tent speelden in de beginjaren van Dombo viertallencompetitie in het eerste team en met succes. Met Henk Willemsens, Machteld Giesbers, Remco Brüggemann en Ton Reijnders promoveerde het team na een bloedstollende laatste promotiewedstrijd naar de tweede divisie. Helaas viel het team daarna uit elkaar en stopte de bridgecarrière van Rob. Zijn vrije tijd spendeerde hij daarna als voetbalarbiter, waar hij ook een heel hoog niveau wist te bereiken.

In 1991 trouwde Rob met Machteld Giesbers, waarmee het eerste officiële Dombohuwelijk een feit was. Het huwelijk met Machteld heeft helaas geen stand gehouden, maar ze hebben wel drie fantastische zonen gekregen: Koen, Stijn en Daan. Afgelopen voorjaar is Koen vader geworden van een dochter, Evi Sofia Dumont en werd Rob opa. Heel fijn dat hij dat nog heeft mogen meemaken en dat hij daarvan nog (al was het maar even) heeft mogen genieten. Het is heel triest, maar een paar weken geleden werd plotseling blaaskanker bij Rob geconstateerd en bleken er uitzaaiingen te zijn in zijn hele lichaam, waarna het allemaal heel snel is gegaan. We wensen iedereen die Rob gekend heeft heel veel sterkte toe de komende tijd.

Een mooie anekdote nog uit het bridgeleven van Rob. Hij speelt met Henk van Tent tegen een Nederlands toppaar. Het toppaar biedt 3SA, zonder dat Rob en Henk hebben tussengeboden. Henk komt uit met ♠V. De dummy heeft ♠Hxx en de leider heeft zelf ♠xx. De leider vraagt aan Rob wat de start van ♠V kan betekenen en Rob antwoord netjes: “dat is van ♠VB.” “Kan ♠A er ook bijzitten?”, vraagt de leider (oh, ongelukkige). “Nee”, antwoord Rob heel eerlijk. “In dat geval starten we de ♠B. Kijk maar op onze systeemkaart. Maar ik moet je wel waarschuwen dat mijn partner Henk van Tent is en die wil nog wel eens bijzondere acties op tafel leggen….”.

Je zal begrijpen dat de leider ♠V dook en ook de nagespeelde ♠B, waarna Henk ♠A cashte plus nog twee schoppens.

De uitvaart van Rob is aanstaande donderdag (3 augustus). Als hierover meer details bekend zijn, dan zullen we deze hier op de site plaatsen.