↑ Return to Dombo

Algemeen

Studenten Bridge Club Dombo is met meer dan 100 leden de gezelligste vereniging van Utrecht en omstreken. Deze leden zijn lang niet allemaal [meer] student, maar de sfeer is nog steeds studentikoos. Rommelig, maar genoeg georganiseerd om een clubavond goed te laten verlopen. Serieus bridge, maar ook voldoende tijd om gezellig een drankje te nuttigen. Behoorlijk wat goede spelers, maar ook alle ruimte voor beginners. De leeftijd van onze leden loopt uiteen van 18 tot ongeveer 45 en daarmee hebben wij verreweg het jongste ledenbestand van alle Utrechtse bridgeclubs. Kortom, iedereen die jong is of zich jong voelt, zal zich bij ons thuis voelen.

Activiteiten
Iedere donderdag wordt de clubavond in het tafeltenniscentrum "SVE" in Utrecht georganiseerd. Jaarlijks doen meerdere Dombo-teams mee aan de externe viertallencompetitie en strijden we mee voor diverse bekers. Binnen Dombo worden er veel activiteiten geregeld zoals het Dombo viertallen toernooi op Hemelvaartsdag, de jaarlijkse dies en het Dombo-weekend. Daarnaast worden er voor mensen die (beter) willen leren bridgen cursussen gegeven.

Geschiedenis
De Studenten Bridge Club DOMBO is op 20 februari 1986 opgericht door een groep van circa 30 studenten van de Universiteit Utrecht. Veel van de eerste leden waren afkomstig van het Veritas Bridge Gezelschap (V.B.G.), een ondervereniging van de studentenvereniging Veritas. Het V.B.G. wilde álle Utrechtse studenten de mogelijkheid bieden om te bridgen, maar dat was niet te verenigen met het beleid van Veritas. Daarom werd S.B.C. DOMBO opgericht, een bridgeclub voor alle studenten van de Universiteit en Hogescholen in Utrecht en omgeving.