↑ Return to April 2013

Dombo Dies 2012

Tja, sommige mensen. Smeken ze je of je alsjeblief iets wil doen. Doe je dat. En daarna nemen ze wraak. Neem nou Kees-Jan. Vraagt iedereen of we er voor willen zorgen dat Wim van de Fliert het Dies individueel niet nog een keer wint. Oké, doe je dat. Mailt íe een paar dagen later leuk dat je nu wel verplicht bent een verslag te schrijven. Op deze manier motiveer je volgend jaar echt niemand meer. En dat terwijl ik elk jaar trouw mijn spelletjes en dergelijke braaf noteer in het opschrijfboekje. Maar dit jaar niet. Dus heb ik niet veel idee wat er allemaal gebeurd is. Ja, zoals altijd. Drie mensen aan tafel om je heen die ook je best doen met meer of minder succes wat betreft het kaarten. Met de stemming was het succes er wel: iedereen vermaakte zich goed, behalve als een partnership wat minder liep, maar daarover later meer.

Wat mij betreft is een individueel toernooi altijd een kwestie van je beste gedrag tonen tegen je partner en hopen dat dit resulteert in hun beste gedrag tegen de kaarten. Meteen in de tweede rond liet Dieuwertje zien, dat ze in ieder geval een verdediging kon neerleggen waar ik zelf van hou: de leider vooral niets cadeau geven en hopen dat de leider het spel zelf tot een slecht einde kan brengen.

 

6.          8 6 3

             B 7 6 3 2

              7

              A H 4 3

10                           A H V 5

A H T 8 5              V

  A 6 2                      H B 8 3

B 10 8 2                V 9 7 5

             B 9 7 4 2

            9 4

             V 10 9 5 4

             6

 

Tegen 3SA verzon Dieuwertje Ha 9 uit. Heeft de leider niets aan. De ongelukkige leider prodeerde een ruiten naar de Aas, hartens incasseren (nee) en de ruitensnit. Klaver na gaf weer niets weg en de leider bleef steken op 9 slagen. Niet best in een parenwedstrijd. Ja de leider had het handiger kunnen aanpakken. Niet gedaan.

 

Na de middagzitting blijk je dan 59% gescoord te hebben en dat was toch ruim boven de schatting van voor in de vijftig. Op het Tafeltenniscentrum blijkt de organisatie geluisterd te hebben naar de economische grootheden en de Griekse economie te willen stimuleren. Ach, het Griekse hapjes voer is weer eens iets anders dan het obligate Oost-Aziatischeen ook deze keer smaakte het weer uitstekend.

 

´s Avonds een voorbeeld van een partnership dat minder draait. Erik Swinkels heeft een niet verder te benoemen Nemesis. Iemand met wie het altijd fout gaat. Hij wil met PN (Persoonlijke  Nemesis) altijd zo simpel mogelijk spelen, in de hoop dat hij begrijpt wat er aan de hand is. Alles sterk en alles natuurlijk.

7          H 9

             H V B 3 2

             63

            V B 5 3

10 8 7 6 5 3                       B

10 8 7                                A 4

  A V                                      H T0 7 5 4

10 4                                     H 9 8 7 2

                A V 4 2

               9 6 5

  B 9 8 2

A V

Na de 1Ha opening van Ig (Normaal scoor ik altijd hopeloos met mijn vaste maatje) volgt PN met 2Sa. Later blijkt dat PN geen idee heeft dat dit niet natuurlijk is, afgezien van de sterkte. Ik doubleer meteen om Ig te vertellen dat er nu nog een toetje voorbij komt waar zelf de Ouzerie bij verbleekt. Erik biedt 3Sch maar het is al te laat. Het grootste nadeel van 3Sch is dat hij het zelf mag afspelen en dat was geen onverdeeld genoegen. De teller stopte ergens boven de duizend.

 

Tussen het kaarten en de uitslag sta je dan aan de bar een beetje te socialiseren. Allemaal mensen met smartphones. Ben ik echt zo antiek en oud aan het worden dat ik er geen heb. Gelukkig. De smartphone heeft iedereen om elkaar de foto´s van de kinderen te laten zien. Ik ben niet gewoon te oud, ik hoef er geen te hebben.

Gerustgesteld luister je even later naar te uitslag. Deze zitting weer een verwachting van iets boven de vijftig. Blijk ik weer 59% gescoord te hebben en dat was genoeg.

Alle complimenten aan de organisatie voor weer een uitstekend toernooi. Ik zal niet zeggen dat de organisatie vlekkeloos was, want dat is het bijna nooit. Alleen, wij deelnemers hebben er niets van gemerkt en zo hoort het. (spelfoutje in mijn naam op de site) Hopelijk tot volgend jaar.

 

Sytze