Wedstrijd 08: Dombo 3 – Dombo 2

De eerste wedstrijd van 2015 was tegen Dombo 3. Remco was nog niet hersteld van een griep die hem de vorige wedstrijd ook al aan de kant hield. Gelukkig kon ik invallen omdat ik die middag vanuit Madeira naar Nederland terug vloog.
 
Ik ga het kort houden. Deze wedstrijd hadden wij gezien de voorgaande pijnlijke nederlagen moeten winnen om kansen op het kampioenschap te houden. Het werd een totale vernedering. Erik, Hugo, Tjebbe en Eelco speelden een uitstekende partij en hebben ons gewoon alle hoeken van SVE laten zien: 19-1.
 
De grootte van de uitslag kwam vooral omdat de fouten gemaakt werden in het slembieden. Laat ik het kort houden: er zat in het setje van 24 spellen, geen één slemspel. Maar er waren wel 3 a 4 spellen ‘in de buurt van slem’. “Wij” boden er drie, terwijl “zij” dat maar één keer deden, en die lieten “wij” ze nog maken ook! Tja, dan gaat het hard…
 
Ik ben nog steeds goed ziek van deze afstraffing, en ga dan ook geen verder verslag produceren. De kansen op het kampioenschap zijn nu wel verkeken. En we hebben met z’n 6en besloten om de doelstelling te veranderen naar: “Snel degradatie afwenden, veel leren, en hopelijk Dombo 3 helpen te promoveren door van de concurrentie punten af te pakken.”
 
Als ultieme zelfkastijding hieronder de stand. Daaruit blijkt dat degradatie een serieus gevaar is geworden. Maar wat wil je, als je uit de laatste 3 wedstrijden slechts 6 VIPs pakt…
 
 
 positie
team 
 #
WP
 1
Dombo 3
8
106
 2
B3R 2
8
102
 3
BCO 5
8
90
 4
Haddekik 1
8
77
 5
BCO 8
8
76
 6
Star 11
8
75
 7
Dombo 2
8
72
 8 
BCC 2
8
42
 
 
Floris