Dombo 1 blijft 3e

De viertallencompetitie loopt langzaamaan op z'n einde, er waren nog slechts 4 wedstrijden te gaan. Twee daarvan hebben we afgelopen zaterdag gespeeld. Dombo 1 stond na het vorige weekend 3e met een ruime voorsprong op de degradatiestreep en met de koplopers (Star 3) nog in zicht (7 puntjes achter). Dit weekend moesten we onder andere tegen Star 3, dus alles was nog mogelijk. De andere wedstrijd was tegen de NBB jeugdselectie die net onder de degradatiestreep vertoeven. De spanning was Asterix duidelijk teveel, want hij was naar Nieuw Zeeland gevlucht om deze wedstrijden maar niet te hoeven spelen. Voor hem en Hans speelden dit weekend Obelix en Wim. Dat betekende dus de oude vertrouwde opstelling van Dombo 1 van de vorige keer dat Dombo in de 2e divisie speelde.

De eerste wedstrijd tegen de NBB jeugd werd wel meteen duidelijk dat Dombo 1 geen reden had om omhoog te kijken. Vooral Patrick en KJ leverden een uitermate beroerde eerste helft af, resulterend in een 4KL gedubbeld contract tegen, een 2SC gedubbeld tegen die ook gemaakt had moeten worden (gelukkig speelde de leider zichzelf één down) en misten ze d.m.v. randdebiel bieden een ijskoude 3SA of 5RU. Onze tegenstanders waren echter ook niet de sterksten uit de competitie, zodat op andere spellen wat punten teruggeschraapt konden worden. Bij de rust was het een beschamende 15-21.
De tweede helft verliep gelukkig iets beter. Remco en Wim slepen een kansloze 3SA binnen na een dubieuze start van de tegenpartij en ze rapen 500 op als de tegenpartij een kansloze manche uitneemt. Daar staat wel een vlekje tegenover door het missen van een safetyplay in 4SC, maar al met al scoorden we in de 2e helft net genoeg plus om een 11-9 overwinning te boeken.

Daarna de wedstrijd tegen Star 3. Zij waren na de eerste wedstrijd 5 punten uitgelopen. afijn, de nummer 1 tegen de nummer 3 van de competitie. Nou, daar leek het aan tafel niet bepaald op. Wat een gebroddel van beide kanten. Maar wij broddelden wel beduidend minder dan de tegenpartij in de eerste helft van de wedstrijd en dat resulteerde in een 49-29 en 32-29 ruststand. Twee ruststanden? Jawel. Remco en Wim speelden hun wedstrijd aan de tafel vlakbij de wedstrijdtafel en toen het laatste spel op tafel kwam, kwam een speler van een ander team luid en duidelijk bij de wedstrijdtafel vertellen wat er op het laatste spel gebeurd was, waardoor het spel niet meer speelbaar was. Oké, spel geannuleerd, maar KJ en Patrick hadden net een wereldresultaat op dat spel. Een veel te hoge, kansloze 3SA uitgeboden, maar de tegenpartij verzint de enige (zeer dubieuze) maakstart. Oordeel van de arbiter: Dombo scoort +10 op het spel en Star +3.
De tweede helft was helaas omgekeerd. Nu had Star de bovenhand. Het leek nog wel Dombo's kant op te gaan toen KJ's listige tegenspel de tegenstander op het verkeerde been zette, waardoor hij down ging in 4SC. Helaas sloeg de tegenpartij terug met een psychje aan de tafel van Remco en Wim, waardoor die niet in de normale manche kwamen. Als Remco en Wim ook nog een koud slem missen en KJ een verliezend speelplan kiest in een lastige 3SA is onze voorsprong jammer genoeg weer verdampt. Uiteindelijk winnen wij de wedstrijd met 1 imp, maar Star wint de wedstrijd met 12 impen. Resulterend in een 10-13 uitslag.
Dat betekent dat onze achterstand op de kop is gegroeid naar 15 punten, maar ook dat we niet meer kunnen degraderen, tenzij we in het laatste weekend flink wat strafpunten weten te vergaren. Dus dat wordt een lekker relaxed laatste competitieweekend, met als uitsmijter in de laatste wedstrijd onze strijd tegen het team van Sytze en Ig. De wedstrijd is zaterdag 13 februari in Utrecht (in het denksportcentrum, begint om 14.15 uur), dus als er Dombo's zijn die het leuk vinden, dan kunnen ze komen kibitzen.