↑ Return to September 2016

Even voorstellen… Okko Boelens

Hallo allemaal,

Deze keer is mij gevraagd om iets over mezelf te vertellen. Mijn naam is Okko (niet te verwarren met Okke) Boelens. Ik ben geboren op 11 April 1971 (Eerste Paasdag) in Delfzijl. M'n jeugd heb ik doorgebracht op de zuidelijke Hondsrug, in Emmen. Van m'n zesde tot m'n achttiende heb ik heel actief gezwommen en gewaterpolood.

Na een studie Werktuigbouwkunde (specialisatie Warmte- en Stromingsleer) in Enschede, ben ik, via Delft in Den Haag terecht gekomen. Tijdens deze periode heb heb ik eerst 4 jaar op de faculteit Lucht- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft gewerkt en vervolgens 16 jaar als Computational Fluid Dynamics (CFD) Specialist bij het Nationaal Luchtvaart- en Ruimtevaart Laboratorium (NLR) in Amsterdam. Hierbij hield ik mij bezig met het simuleren van de luchtstromingen rondom (gevechts)vliegtuigen en helicopters.

In 2014 ben ik voor een jaar naar Zweden vertrokken. Ik woonde in hartje Stockholm en werkte op het Zweedse platteland bij FOI – Swedish Defence Research Agency, waar ik de overstap van vliegtuigen naar schepen heb gemaakt. Tijdens dit jaar heeft Urske, die ik leerde kennen vlak voordat ik naar Zweden vertrok, me laten kennismaken met Bridge. Tijdens het forensen heb ik de Leer bridge boeken van Berry Westra doorgenomen. Daarnaast ben ik tijdens één van m'n bezoeken aan Nederland voor het eerst met Urske meegegeaan naar de clubavond.

Na een erg leuk jaar in Zweden ben ik in november 2015 naar Nederland teruggekomen. Ik ben gaan samenwonen met Urske in De Meern, en in December begonnen als CFD Specialist bij De Voogt Naval Architects, een maritiem architectenburo dat zich bezighoudt met het ontwerpen van luxe (70+ meter) jachten. Ik houd me nu bezig met het simuleren en analyseren van de lucht- en waterstromingen die optreden bij deze jachten.

Eind vorig jaar heb ik de beginnerscursus Bridge van Hubert gevolgd. Daarna ben ik de clubavond met toenemende frequentie gaan bezoeken. Tot nu toe viel mijn naam vaak vroeg tijdens het opnoemen van de scores, maar dat heeft het plezier in het spelen niet negatief beïnvloed. Het komende seizoen zal ik viertallencompetitie spelen in Dombo 11 (samen met Petra Rutgers, Martine van Zijl, Jocelyn Haringx en invaller Anouk Vos). Daarnaast zal ik vaak op de clubavond langskomen om m'n 'bridgekunsten' met jullie te delen.

Okko