↑ Return to Oktober 2014

Bridge Kampioen van Nederland (Afgelast!)

18 oktober ontvingen we het bericht dat Bridge Kampioen van Nederland is afgelast wegens gebrek aan belangstelling vanuit speler. Te weinig deelnemers bij voorrondes, waardoor er niet voldoende deelnemers zouden zijn voor de halve finales en finales en te weinig beeldmateriaal voor een goed programma. Jammer want het was een mooi initiatief om meer aandacht voor het bridgen te creëren. De voorronde bij Dombo gaat logischerwijs niet door.

Dombo organiseert op 6 november één van de voorrondes van het Bridge Kampioen van Nederland. Andere voorrondes kun je hier vinden. Het BridgeKampioenschap van Nederland (ook wel BKVN) is een nieuw tv-programma dat eind dit jaar/ begin volgend jaar zal worden uitgezonden op één van de commerciele zenders.

Het idee van het programma is gebaseerd op "De Pokerkampioen van Nederland". Door middel van het organiseren van wedstrijden en de tv-verslagen daarvan wordt het brede publiek wijzer gemaakt over het spel en wordt er aandacht gecreëerd. Die aandacht wordt vervolgens in aankomende jaren gebruikt om het, programma en het spel, nog populairder te maken. Bij pokeren is het in ieder geval goed gelukt.

Hoe kun je mee doen en plaats je je voor de halve finale en finales (prijzengeld €25.000). De opzet van het kampioenschap is vergelijkbaar met het Calco of Interpolis Open Paren toernooi en ook wel een beetje met huidige Ruitenboertoernooi. Voor wie de eerste twee te lang geleden zijn: iedere club/locatie mag zijn eigen voorronde organiseren (binnen een bepaalde periode; in dit geval 1 oktober en 30 november, dat is ruimer dan Ruitenboer) en deze openstellen voor anderen (of juist niet). Afhankelijk van het aantal deelnemende paren plaatsen zich 1,2,3 of meer paren zich voor de halve finales (per +- 5 deelnemende paren 1 halve finale plaats). Leuk detail is dat als je, je niet plaatst je een gratis mogelijkheid krijgt om je online te plaatsen via een toernooi op BridgeBig die gespeeld worden op zaterdagavond (het is ook mogelijk om enkel deel te nemen aan de online toernooien). Halve finales worden centraal gespeeld in NDC Den Hommel, net als de finale. De data en tijden staan allemaal op de website: www.bkvn.nl

Je mag je eigen systeem spelen of dat nu NL Acol is, Kamikaze of Precisie. Verder gelden de 'normale' regels voor toernooien. HOM en BSC zijn niet toegestaan en alerteren gebeurt volgens de alerteerregeling.

Om mee te doen is de enige vereiste dat je bij inschrijving van een voorronde op locatie €15,00 per paar of €7,50 per persoon betaald (€2,50 is voor de organiseerende club). De kwalificatie is persoonlijk. Het kan dus best zijn dat je in de voorronde met persoon x speelt en de halve finale met persoon y. De finale is een individuele wedstrijd!

Dombo organiseert op 6 november een voorronde voor het BKVN. Wat houdt dit in:
– de clubavond staat open voor deelnemers aan het BKVN, maar er is maar beperkt ruimte, dus niet-leden dienen zich van te voren aan te melden via dombobestuur@gmail.com
– Afhankelijk van het aantal deelnemers vormen we 1 of 2 lijnen. De deelnemers aan het BKVN spelen allemaal in de dezelfde lijn
– Verder is het een normale clubavond: Paren 1.3

Mocht je nu denken, ik ga toch nooit winnen in die halve finale en finale, dan is er nog het goede nieuws dat er prijzen worden uitgedeeld voor verschillende speelsterktes. Dus ook als je niet tot de top van Nederland hoort, heb je nog steeds kan op een mooie prijs.

Om te laten zien dat bridge niet alleen voor oudjes is willen we natuurlijk dat er zo veel mogelijk leden mee doen. Dus meld je aan voor het BKVN!