Dombo 1 aan kop

Misschien hebben jullie het al gezien op de website van de NBB, afgelopen weekend was de tweede competitiedag in de 2e divisie. Hierbij een relaas van mijn kant (misschien iets voor op de website).
 
Na de nipt verloren derde wedstrijd tegen B3R (de enige wedstrijd die decentraal gespeeld wordt) stonden we op de 3e plek met een lekkere marge ten opzichte van de degradatiestreep. Deze competitieronde stonden de wedstrijden 4 (tegen Vriendenkring 3) en 5 (tegen DCB 1) op het programma. Wie denkt dat wij vastberaden en goed voorbereid het strijdtoneel betraden, moet ik helaas teleurstellen. Dombo 1 was in z'n geheel wat brak op deze zondag. Hoe dat kwam bij Hans en Remco weet ik niet precies. Patrick had in ieder geval zaterdag een uitgebreid etentje met de nodige wijnen weggespoeld en die dreunden nog na in z'n hoofd. KJ zat al zo'n twee weken in een nakijkpiek en had, nadat hij zo'n beetje in slaap was gevallen boven de schoolexamens, nog minder uurtjes slaap achter de kiezen. De spirit om te gaan knallen was bij ons dus niet echt aanwezig. Maar zoals zo vaak, als je het niet zelf doet, dan doet de tegenpartij het wel. En terwijl wij in beide wedstrijden de nodige slappe pogingen deden om de impen weg te geven, deed de tegenpartij dat met heel wat meer overtuiging. Resulterend in een 14-6 overwinning tegen het redelijk sterke Vriendenkring en een beschamende 20-0 tegen de (kunnen we nu al wel zeggen) zekere degradant DCB. Opgeteld bij de 41 punten die we in de eerste drie wedstrijden al verzameld hadden, hebben we dus nu een totaal van 75 punten uit 5 wedstrijden en in onze poule is er geen enkel ander team die dat voor elkaar heeft weten te krijgen. Oftewel de komende twee weken staat Dombo 1 gewoon bovenaan in de 2e divisie, poule 6!
Twee acties om het bovenstaande te onderschrijven: Patrick en KJ gaan (na een misinterpretatie van een doublet in de sandwich) 6 (inderdaad ZES!) down in 3SA, maar ach, niet kwetsbaar, niet gedubbeld en het is een deelscore voor de tegenpartij, waardoor dit gebroddel slechts 4 impjes kost.
Als de tegenpartij een doublet verkeerd interpreteert is het iets kostbaarder:
pas – 2SCH (zwak) – 3 KL – 3SCH
DBL – pas – ???
De tegenpartij is kwetsbaar en zelf ben je het niet. Dat doublet van je partner zal toch geen straf zijn lijkt me. Deze tegenstander dacht van wel. Hij wist zelf nog een aftroever te fabriceren, maar dat hield enkel de overslag tegen. 14 impjes terug (bij het nevenpaar zat de tegenpartij in 5SCH, ongedubbeld -2!)
 
Nou moet ik wel zeggen dat we de sterke teams nog moeten krijgen, dus we gaan heus nog wel zakken, maar inmiddels staan we wel 31 punten boven de streep. Dat is wel een lekker buffertje 🙂
Over twee weken wedstrijden 6 en 7.
 
Groetjes,
Kees-Jan