Dombo 1 debuteert in de 2e divisie met een 2e plek

Met nog twee wedstrijden voor de boeg was de strijd in de Utrechtse 2e divisie poule nog niet helemaal beslecht. Star 3 stond eerste met 152 punten. Daarachter APIHbuiten met 147 en Dombo zat nog op een klein vinkentouwtje met 137 punten. Wat de strijd vooral nog spannend maakte was dat Star 3 en APIHbuiten in de eerste wedstrijd van dit weekend tegen elkaar moesten. Als die uitslag iets als 13-7 voor APIHbuiten zou worden en Dombo zou flink uithalen in hun eerste wedstrijd kon de laatste ronde wel eens heel spannend worden. Star 3 maakte echter snel aan alle flauwekul een einde door APIHbuiten er met 19-1 af te tikken. Maar Star 3 was nog niet direct officieel kampioen, want wij wonnen onze 1e wedstrijd met 18-2 tegen het 6e van Star, waardoor Star 3 pas in de laatste ronde het kampioenschap kon claimen. Maar dat deden ze dan ook met overtuiging. Felicitaties aan het team van Jos Uijterwaal (broer van Henk). Het sterkste team heeft hiermee ook de competitie gewonnen.
 
Wij waren door de afslachting van APIHbuiten gestegen naar de tweede plek en moesten die vast zien te houden in de laatste ronde tegen het team van Sytze Sietsma (BCO 4). In deze wedstrijd zit natuurlijk net wat meer rivaliteit, die al terugvoert naar de tijd dat beide teams nog in de hoofdklasse speelden (Floris heeft nog eens op deze site een onderlinge wedstrijd, nee een foutenfestival, beschreven die eindigde in een fraaie 69-69). Deze keer waren de spellen niet echt spectaculair. Wij mochten uiteindelijk aan het langste eind trekken door een 3SA te maken die aan de andere tafel 5 (!) down ging en omdat BCO 4 nog een slem bood, waarbij Dombo in een deelscore bleef hangen (het was precies een manche).
 
De competitie zit erop. We hebben precies 169 punten uit 13 wedstrijden gehaald, een gemiddelde van 13 punten per wedstrijd en daar mogen we best trots op zijn. Het is duidelijk dat Dombo 1 goed in de 2e divisie kan meedraaien. De onderlinge strijd in het butlerklassement hebben Patrick en KJ net gewonnen van Hans en Remco, vooral door constanter te zijn. Patrick en KJ hebben alle wedstrijden die ze samen gespeeld hebben plus in de butler gescoord (hoewel de laatste kantje boord was met +1), Hans en Remco schoten wat meer op en neer (van +73 naar -14). Maar goed, het was al met al een uitermate vermakelijk competitiejaar.